Wanneer is de Xenia® peer het lekkerst?

Dat is een kwestie van smaak! De Xenia® peer kan knapperig als een appel maar ook zacht gegeten worden. Hoe geler de peer wordt, hoe zachter hij is. De friszoete Xenia® kan zonder te morsen uit de hand worden gegeten. Met of zonder schil. De Xenia® is ook geschikt om perensap van te maken en om te verwerken in warme en koude gerechten. De zoete Xenia® peer is dus makkelijk en lekker veelzijdig te consumeren!

Xenia® geschikt voor een gezond dieet!

De Xenia® peer is niet alleen lekker maar ook gezond. De Xenia® zit boordevol voedingstoffen, vitaminen en mineralen. Bovendien kan deze vezelrijke peer helpen om

overgewicht te voorkomen, doordat de Xenia® weinig calorieën bevat en na consumptie een prettig verzadigd gevoel geeft.

Andere gezondheidsvoordelen zijn het verlagen van de bloeddruk, het cholesterol gehalte en het voorkomen van bloedarmoede. Met de Xenia® peer geniet je dus niet alleen van de smaak maar ook van je gezondheid!

Risotto met Xenia® peer

Hoofdgerecht 4 personen, 35 minuten bereiden

Ingredienten

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 300 gram risottorijst
  • 75 gram droge witte wijn
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 Xenia® peren
  • 60 gram boter
  • 155 gram Gorgonzola (in stukjes)
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas